U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Pijnvermindering:

multiple sclerose

fibromyalgie

slijmbeursontsteking

bel voor een afspraak:

040-211 66 26 

 

Dorn method en Rudolf Breuss massage

 

 

Voor mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben, overweeg ik de Dornmethode.

 

De wervelkolom is het stabiele omhulsel van het ruggenmerg, de grootste bundel zenuwen die van de hersenen naar al onze organen in ons lichaam voert.

 

Vrijwel iedereen heeft benen van verschillende lengte. Het lengteverschil kan variëren tot wel 4 centimeter. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding. Dit kan tot klachten leiden.

 

In tegenstelling tot “kraken” is de Dornmethode een milde therapie. Met de duimen zet ik op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Tegelijk maakt ze het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen

 

Ik combineer de Dornmethode met een massage volgens Rudolf Breuss.

 

De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rugmassage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen. Je kunt er veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol mee behandelen.